Přeskočit na obsah

Dluhy které nedokážeme splatit

Většina specializací díky evoluci brzo jistě zanikne, problémem je to že nevzniknou pro lidi už nové specializace. Nejprve se zavřou všechny školy díky umělé inteligenci a potom přijde veliká globální nezaměstnanost, tím lidi logicky nebudou mít peníze na svoji existenci, je naivní představa o základním nepodmíněném přijmu, na to nebude mít zadlužená společnost zdroje peněz!

Vše zde jsou příčiny a následky, každý problém jedince nebo společnosti má i svoje příčiny, byla naivní představa že zavedení gramotnosti a vysoké vzdělanosti všech lidí povede k tomu že se všichni budou mít dobře, tak ekonomika a politika v realitě nefunguje! Ten kdo profesionálně pracuje vytváří skutečné hodnoty za předpokladu že jeho práce má logiku.

Jenže mnoho lidí dneska dělá práci která nemá logiku a tak objektivně jejich práce nevytváří skutečné hodnoty. Podívejme se třeba na propagandu a reklamu v televizi a na internetu, jaké hodnoty tato práce objektivně vytváří? Stejně tak je to třeba s armádou a válkami, i zde se plýtvá hodnotami ve velkém rozsahu, pochopitelně následkem jsou dluhy které nedokážeme splatit!